De ondernemingsraad

Een ondernemingsraad (OR) is een verplicht orgaan binnen organisaties met 50 of meer medewerkers. Via een ondernemingsraad hebben medewerkers inspraak binnen een organisatie. Er wordt vaak een hoop vergaderd door een ondernemingsraad. Het is cruciaal dat de ondernemingsraad OR tools gebruikt om belangrijke informatie en beslissingen digitaal en gecentraliseerd vast te leggen. Mede omdat de personen die de ondernemingsraad vormen wisselen. Om deze reden moet informatie altijd toegankelijk blijven, ook wanneer er wijzigingen plaatsvinden in de samenstelling van de ondernemingsraad.

OR tools

Om werkprocessen van de ondernemingsraad te digitaliseren en centraliseren is het belangrijk dat er ondernemingsraad tools (OR tools) worden gebruikt. Denk hierbij aan het digitaliseren van het stemproces (ORVote) of het reglement (ORReglement).

Een OR tool om het vergaderproces van de ondernemingsraad te digitaliseren en centraliseren is Notulen Software. Waarom Notulen Software een must is voor iedere ondernemingsraad? Dat leggen wij jou uit!

De voordelen voor de ondernemingsraad

1. Bevorder de informatie-uitwisseling
Door het gebruik van een gecentraliseerde digitale tool is iedere aanwezige in staat om zich optimaal voor te bereiden op de vergadering. Tevens kunnen aanvullende stukken in de tool worden geüpload, zo is de informatievoorziening volledig. Een gecentraliseerde informatie-uitwisseling is via deze weg ook cruciaal voor de voorbereiding van alle aanwezigen.

2. Toegang tot informatie uit het verleden
Met een gecentraliseerde digitale OR tool voor vergaderingen wordt het terugzoeken van informatie uit oude stukken veel makkelijker. Met Notulen Software kan er met een handige zoekfunctie gezocht worden in oude notulen. Zo kan er binnen no-time relevante informatie teruggevonden worden die een aantal jaar geleden door de ondernemingsraad is vastgelegd. Bovendien hebben, bij wisselingen in de samenstelling van de ondernemingsraad, intreders direct toegang tot alle belangrijke stukken uit het verleden.

3. De voortgang wordt inzichtelijk
Met Notulen Software wordt de voortgang inzichtelijk gemaakt middels actiepunten en beslissingen. Actiepunten kunnen afgevinkt worden wanneer ze zijn voltooid, tevens kunnen ze worden toegewezen aan een specifiek persoon. Ook beslissingen kunnen apart worden vastgelegd. Zo is er aan het einde van iedere bijeenkomst een overzicht van alle genomen beslissingen en nieuwe actiepunten.

Notulen Software voor de ondernemingsraad

Notulen Software is de tool voor ondernemingsraden die op zoek zijn naar OR tools om hun werkprocessen te optimaliseren. Jouw ondernemingsraad kan Notulen Software 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend testen.

Plan gemakkelijk de maandelijkse OR meeting 12x vooruit o.b.v. jouw template

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

  • Tot wel 25% korter vergaderen

  • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

  • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

  • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
  • 30 dagen gratis
  • Geen creditcard nodig
  • Volledig AVG proof