Wellicht ken jij ons via onze online community Vergaderbazen. De online Vergaderbazen community is een stukje van onze online marketing strategie, maar wat is online marketing precies?

Online marketing is de kunst en wetenschap van de verkoop van producten en diensten via digitale netwerken, zoals het internet en mobiele telefoon netwerken. De kunst van online marketing omvat het vinden van de juiste online marketing mix van strategieën die een beroep doen op uw doelgroep en dit zich zal laten merken in de verkoop. De wetenschap van online marketing is het onderzoek en de analyse die gaat in zowel het kiezen van de online marketing strategieën die gebruikt gaan worden als, het meten van het succes van deze strategieën (Bron: www.reputatiefabriek.nl).

Zoekmachine

Online marketing omvat Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Marketing (SEM). SEO is het proces van het fine-tunen van uw bedrijfswebsite zodat het hoger in de lijsten van een zoekmachine rangschikt wanneer uw potentiële klanten zoeken naar producten die u aanbiedt in een zoekmachine.


SEO is gratis. SEM is betaalde search marketing. Voor een (doorgaans) pay-per-click-vergoeding worden op 9zoekmachines zoals Google uw advertentie weergegeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert met een van uw zoekwoorden. SEM statistieken kunnen uitstekende feedback geven over de effectiviteit van uw advertenties. Dergelijke statistieken omvatten de klikfrequentie: het aantal keren dat er op uw advertentie is geklikt ten opzichte van het aantal keren dat de pagina met de advertentie is bekeken.

Online adverteren

Er zijn vele soorten online advertentiemogelijkheden. Een methode is het gebruik van banner advertenties ingebed in webpagina’s op het internet. Andere talloze opties zijn onder andere, van interstitials en tekstadvertenties. Interstitials zijn de webpagina’s die vlak voor of na een verwachte inhoudspagina worden weergegeven. Dit zijn de advertentiepagina’s die naar boven komen als u door de inhoud op een website bladert, deze kennen we beter als pop-ups. Ook verschillende aanbieders van sociale media, zoals Facebook, bieden hun advertentieplatforms aan.

Nadat u dit hebt gelezen wilt u uw online marketing uitbesteden en bent u op zoek naar een bedrijf dat linkbuilding te Amsterdam verricht? Dan kunt u natuurlijk de zoekterm linkbuilding Amsterdam gebruiken in de zoekmachine’s voor de beste resultaten.

Door David Schulpen

Vergaderbaas

Inhoudsopgave

Gratis E-book

Voorkom tijd en geldverspilling door omslachtige vergaderprocessen
  • Een optimaal vergaderproces

  • Betere voorbereiding, verslaglegging en afwikkeling

  • Input van 500+ verschillende organisaties

  • Handige tips om beter te vergaderen en notuleren

Download gratis
Haaglanden Medisch Centrum
Partij van de Arbeid
ETZ
Future for Assistants
Vue Cinemas
Impres Online Impact
Golfclub Prise D'eau Tilburg
JCI Hart van Brabant
Relined Fiber Network
Fyzio Totaal