Schop al die stoffige vergaderingen en overleggen het kantoor uit!

“Wij Nederlanders zijn best wel gek op vergaderen. De meeste vergaderingen lijken op cocktail parties: de meeste mensen willen niet echt gaan, maar ze zouden het vervelend vinden als je niet wordt uitgenodigd. Laat we eens kijken hoe dit gaat…”

“Om weer even samen te ‘connecten’ starten we met een rondje langs de velden. Op zich niks mee, maar als we doordraven wordt het dramatisch. Waarom moet ik deelgenoot worden van Chantal’s oma die stervende is, Pieter’s mislukte dates… “

Wie notuleert?

Een ludieke, interactieve voorstelling met hilarische scenes en state-of-art inzichten, technieken en tips, waarbij een deel van de inhoud wordt bepaald door het publiek. Een unieke ervaring waarin het publiek door de hilarische sketches en alledaagse voorbeelden toeschouwer wordt van de vele zinnige en onzinnige vergadertradities. Speels-serieus onderzoekt Rob ter plekke met het publiek hoe ontmoetingen er in de hybride wereld uit gaan zien: werken wordt plaats- en tijdonafhankelijk, en onderzoek toont aan dat we elkaar niet minder, maar meer gaan ontmoeten. Maar dan wel heel anders…

Bewustwording van het feit dat de huidige vergadercultuur niet meer houdbaar is bij de huidige revolutie rond werk en samenwerken. Het publiek krijgt daarbij praktische handvatten en verrassende inzichten mee.

Over Rob

Rob de Haas is als schrijver en spreker een autoriteit op het gebied van meeting design en zakelijke creativiteit. Hij heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen geïnspireerd en getraind op het gebied van zakelijke creativiteit, leiderschap en effectief vergaderen. Daarnaast is hij regelmatig dagvoorzitter met onnavolgbare speelse serieusheid.

Goede mix van theoretische inzichten en praktische tips over vergaderen en hybride werken. Mooie werkvormen waarmee we ideeën ophalen over samenwerken in de hybride werkomgeving. Leuke metaforen die je simpel kunt toepassen. Nogmaals dank voor de lezing.

Manfred Besselink
Directeur en bestuursvoorzitter, CABO

Waarom Rob de Haas als trainer

Rob de Haas houdt van mensen, we zijn tenslotte allemaal sociale wezens en ’teamplayers’. De isolatiecel is niet voor niets een van de zwaarste straffen. De ontmoetingen op het werk zijn cruciaal voor ons, omdat iedereen ‘erbij wil horen’. Daarnaast maken betere vergaderingen mensen gelukkiger. Gelukkigere mensen presteren beter en ervaren minder stress op het werk en thuis.

Achtergrond

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’, ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

Heb je vragen?

We helpen je graag!