Thuiswerken heeft vele voordelen. Zo heb je geen reistijd meer en kan je je eigen tijd inplannen! Fijn toch? Echter kan je merken dat je je focus snel kan verliezen en niet weet hoe je zo optimaal mogelijk kan presteren. Hoe kan je je productiviteit behouden? Het is een uitdaging om daar goed mee om te gaan. Wij geven je wat tips om zo productief mogelijk aan de slag te gaan!

Richt een plek in om te werken

Als je normaal op een kantoor werkt, richt dan een plek in die speciaal bedoeld is om te werken, zo kan je een onderscheid maken tussen werk en thuis. Wanneer je lekker relaxed met je laptop op de bank gaat zitten, ben je minder productief én het is ook nog eens slecht voor je rug! Hierbij zouden wij het zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op een website met goede bureaustoelen. Zorg daarom dat je een opgeruimde plek in huis hebt, waar je je goed kan concentreren.

Houd je collega’s of werkgever op de hoogte!

Via zakelijke chatsofware, zoals Slack of Google Chat, is het belangrijk om je collega’s of werkgever op de hoogte te houden. Zoals je normaal op kantoor mensen zou inlichten over bepaalde zaken, kan dit vanuit huis gemakkelijk online.

Maak een (dag)planning!

Stel aan het begin van de dag doelen op die je aan het eind van de dag gehaald wilt hebben Zo weet je zeker dat je alles gedaan wilt krijgen en niet dat je ‘s avonds nog uren door blijft gaan! Hou bijvoorbeeld kantooruren aan om te voorkomen dat je te lang doorwerkt. Daarnaast kan je ook huishoudelijke taken inplannen.

Hou hetzelfde slaappatroon aan!

Het is zeker verleidelijk om later naar bed te gaan, en lekker uit te slapen. Maar het helpt enorm om je normale slaappatroon aan te houden. Je kan natuurlijk wel een klein beetje uitslapen, omdat je geen reistijd hebt. Zet de wekker en ga op tijd naar bed, zo behoudt je je routine! Hierdoor voel je je een stuk productiever.

Ga naar buiten! (zo lang het nog mag)

Je gaat niet naar kantoor toe, zoals je gewend bent, omdat je thuis al op je ‘werkplek’ bent. Een frisse neus halen verhoogt je productiviteit en zo kan je even lekker je benen strekken.

Samenwerken/vergaderen met collega’s op afstand!

Tegenwoordig zijn er genoeg digitale tools die goed werken om samen te werken. Gebruik deze dan ook zeker! Zo kan je documenten delen, bijvoorbeeld via Google Drive. Maar je kan ook zeker online chatten met je collega’s via zakelijke chat software zoals eerder genoemd. Of skypen natuurlijk. Ook met Notulen Software kan je op afstand blijven vergaderen! Iedereen kan haar of zijn agendapunten, notulen en acties op schrijven. Zo blijf je up-to-date, handig toch?

Door David Schulpen

Vergaderbaas

Inhoudsopgave

Gratis E-book

Voorkom tijd en geldverspilling door omslachtige vergaderprocessen
  • Een optimaal vergaderproces

  • Betere voorbereiding, verslaglegging en afwikkeling

  • Input van 500+ verschillende organisaties

  • Handige tips om beter te vergaderen en notuleren

Download gratis
Huis en hypotheek logo
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
National Networking Company - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Golfclub Prise D'eau Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software