Efficiënt werken is het zo doelmatig mogelijk naar een bepaald doel toewerken. Met zo min mogelijk middelen (tijd en geld) moet snel een bepaald resultaat bereikt worden. Anno 2021 is productiever en efficiënter werken een populair thema. Zowel op de werkvloer als in privésfeer. 

Enkele voorbeelden van inefficiënte werkprocessen die voor veel mensen herkenbaar zijn

 • Je werkt niet volgens de juiste prioriteit
 • Er vindt informatieverlies plaats
 • Teamleden hebben geen inzicht in elkaars werk
 • Je werkt zonder planning

In dit artikel bespreken we verschillende software tools om de efficiëntie binnen jouw organisatie te verhogen. Zowel die van jezelf als die van jouw collega’s.

Software om efficiënter te werken

Meeting Management Software

Het vergaderproces is binnen veel organisaties een ongelofelijk inefficiënt en arbeidsintensief proces. Een proces waar bij uitstek een flinke slag gemaakt kan worden vanuit het perspectief van efficiënt werken.

Veel organisaties kiezen daarom voor het gebruik van Meeting Management Software. Denk hierbij natuurlijk aan Notulen Software, de beste en meest voordelige vergadertool. Met de tool wordt het gehele vergaderproces geoptimaliseerd: voorbereiding, verslaglegging, afwikkeling en opvolging. Hoe deze software voor efficiëntie zorgt? Geautomatiseerde uitnodigingen en reminders, slimmer notuleren, automatisch verslagen genereren en nog veel meer. Dat is pas efficiënt werken!

Online Calendars

Klinkt misschien logisch, maar het gebruiken van een digitale kalender kan echt helpen. Door ‘s ochtends (of zelfs eerder) enkele minuutjes de tijd te nemen om je dag in te delen in blokken, kun je gedurende de dag veel efficiënter werken. Plan ook altijd tijd in voor onverwachte zaken. 

Archiveer informatie gestructureerd

Meetings, overleggen en andere vormen van communicatie leveren ontzettend veel informatie op. Deze informatie is waardevol en moet altijd bereikbaar zijn. Vaak worden deze rommelig vastgelegd: tientallen verschillende documenten verspreid over verschillende mappen, losse papieren notities of informatie die alleen ‘in het hoofd’ wordt opgeslagen. Ook voor het opslaan van informatie kan Meeting Management Software je helpen. 

CRM Software

Het gebruik van Customer Relationship Management software kan jouw salesafdeling veel efficiënter maken. Alle informatie wordt op een centrale plek opgeslagen waardoor het voor iedereen inzichtelijk is wat de staat van een prospect, lead of klant is. Bekende CRM Software pakketten zijn o.a. Hubspot en Salesforce.

Efficiënt werken met Notulen Software 

In dit artikel is al meermaals aangehaald dat Meeting Management Software kan helpen bij efficiënt werken. Onze favoriet kan er natuurlijk maar een zijn en dat is Notulen Software. Klik hier om meer te lezen over Notulen Software. Klik hier om een gratis proefaccount aan te maken om de voordelen zelf te ervaren. 

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

 • Tot wel 25% korter vergaderen

 • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

 • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

 • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
 • 30 dagen gratis
 • Geen creditcard nodig
 • Volledig AVG proof