Schop alle stoffige vergaderingen het kantoor uit!

Zin en onzin van ons alledaags toneelstuk
Stand-up lezing 1 tot 1.5 uur Vanaf € 2450 door Rob de Haas

Een ludieke, interactieve voorstelling met hilarische scenes en state-of-art inzichten, technieken en tips, waarbij een deel van de inhoud wordt bepaald door het publiek. Een unieke ervaring waarin het publiek door de hilarische sketches en alledaagse voorbeelden toeschouwer wordt van de vele zinnige en onzinnige vergadertradities.

Speels-serieus onderzoekt Rob ter plekke met het publiek hoe ontmoetingen er in de hybride wereld uit gaat zien: werken wordt plaats- en tijdonafhankelijk, en onderzoek toont aan dat we elkaar niet minder, maar meer gaan ontmoeten. Maar dan wel heel anders… .

Contact opnemen Verder lezen

Herrie in de board room

Doorbraakgericht herontwerp van bestaande vergadercultuur en – structuur
Powerclass 3 dagen + 2 dagen op afstand € 9500 door Rob de Haas

Het bestuurs- of directieteam moppert al een tijdje over het eindeloos en besluiteloos vergaderen; er is al wat gedaan met notulen, korter, staand of niet vergaderen. Maar niets werkt echt.

De urgentie is hoog, men ergert zich geel en groen over de eindeloze discussies en saaie presentaties. Het team wil radicaal doorbreken van de eigen vergadermores, maar weet niet hoe. En men wil het nu, in volle besef dat de huidige tijd een hele andere aanpak van meetings vereist.

Met analyse- observatie – feedback en advies wordt de huidige vergadermores radicaal en onverschrokken terug gesnoeid tot op de kernwaarden van de organisatie en het team. Vervolgens ontwerpen we gezamenlijk een set ‘meeting principles’ en de meest voorkomende besprekingen, die on- en offline, synchroon en a-synchroon kunnen worden toegepast.

Contact opnemen Verder lezen

Meeting Essentials

Minder en boeiend vergaderen in de hybride wereld
Interactieve workshop 2 dagdelen € 395 / deelnemer door Rob de Haas

‘De meeste Nederlandse vergaderingen zijn onderonsjes… ‘

 • Praktische tools en inzichten om (online) meetings effectiever en energieker te maken
 • Teams die samenwerking verder willen professionaliseren
 • 8 - 15 deelnemers
 • Inclusief het boek ‘Praktijkgids online vergaderen’
 • Trainer Rob de Haas

Voor wie? Zelfsturende teams, teamleiders en management die een open en veilig klimaat nastreven.

Contact opnemen Verder lezen

Durven we te zeggen wat we denken?

10 technieken voor meer psychologische veiligheid in meetings
Interactieve workshop 2 dagdelen € 375 / deelnemer door Rob de Haas

De meeste vergaderingen zijn geen vergaderingen, maar onderonsjes tussen hoogopgeleide, dominante, witte mannen.

3 op de 10 Nederlanders vertonen introvert gedrag in grote groepen. In gemengd gezelschap hebben mannen 75 % van de spreektijd, vrouwen 25 % . De kans dat vrouwen onderbroken worden is 50 %. Mannen en vrouwen onderbreken vrouwen 30 % meer dan dat ze mannen onderbreken. En als vrouwen spreken, worden ze meestal niet echt serieus genomen. Mannen praten veel vaker door spreektijd vrouwen, dan andersom.

Contact opnemen Verder lezen

Masterclass voorzitterschap

Inhoud in overleg Prijs in overleg door Rob de Haas

Zoek je een spreker die jullie helpt met effectiever (online) vergaderen of met het effectief leidinggeven op afstand? Meeting Designer Rob de Haas is de expert op het gebied van (online)vergaderen en auteur van het boek ‘Ongewoon Goed Vergaderen’. Wereldwijd sprak en trainde hij al voor meer dan 25.000 mensen.

Contact opnemen

Training Notulen Software

Een workshop efficiënt vergaderen en basis training Notulen Software
1 dagdeel Vanaf € 575 door Dion Duimel

De training zit vol met praktische tips die jou en jouw collega's helpen een gestructureerd en efficiënt proces op te tuigen. We behandelen o.a. de volgende onderwerpen:

 • Structuur in jouw vergaderproces
 • Slim notuleren
 • Asynchroon vergaderen
 • Reduceren netto vergadertijd
 • Basis training Notulen Software
 • Opdrachten in Notulen Software
 • Vergaderstructuur optuigen
Contact opnemen

Training of workshop aanvragen

Naam
MM slash DD slash JJJJ
Indien gewenst kun je een voorkeur aangeven. Dit is niet verplicht.

Waarom Rob de Haas als trainer

Rob de Haas houdt van mensen, we zijn tenslotte allemaal sociale wezens en ’teamplayers’. De isolatiecel is niet voor niets een van de zwaarste straffen. De ontmoetingen op het werk zijn cruciaal voor ons, omdat iedereen ‘erbij wil horen’. Daarnaast maken betere vergaderingen mensen gelukkiger. Gelukkigere mensen presteren beter en ervaren minder stress op het werk en thuis.

Achtergrond

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’, ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

Heb je vragen?

We helpen je graag!