Reduceer de vergadertijd

Het bestuurs- of directieteam moppert al een tijdje over het eindeloos en besluiteloos vergaderen; er is al wat gedaan met notulen, korter, staand of niet vergaderen. Maar niets werkt echt. De urgentie is hoog, men ergert zich geel en groen over de eindeloze discussies en saaie presentaties. het team wil radicaal doorbreken van de eigen vergadermores, maar weet niet hoe. En men wil het nu, in volle besef dat de huidige tijd een hele andere aanpak van meetings vereist.

Werkwijze

Met analyse- observatie – feedback en advies wordt de huidige vergadermores radicaal en onverschrokken terug gesnoeid tot op de kernwaarden van de organisatie en het team. Vervolgens ontwerpen we gezamenlijk een set ‘meeting principles’ en de meest voorkomende besprekingen, die on- en offline, synchroon en a-synchroon kunnen worden toegepast. 

Over de trainer

Rob de Haas is als schrijver en spreker een autoriteit op het gebied van meeting design en zakelijke creativiteit. Hij heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen geïnspireerd en getraind op het gebied van zakelijke creativiteit, leiderschap en effectief vergaderen. Daarnaast is hij regelmatig dagvoorzitter met onnavolgbare speelse serieusheid.

Goede mix van theoretische inzichten en praktische tips over vergaderen en hybride werken. Mooie werkvormen waarmee we ideeën ophalen over samenwerken in de hybride werkomgeving. Leuke metaforen die je simpel kunt toepassen. Nogmaals dank voor de lezing.

Manfred Besselink
Directeur en bestuursvoorzitter CABO

Waarom Rob de Haas als trainer

Rob de Haas is de vader van het gedachtengoed ‘framing the conversation’: door meetings te ontwerpen en te werken met slimme kaders kan je veel (tijd) besparen en wordt iedereen actief betrokken bij het realiseren van de beste oplossingen en de mooiste inzichten. Met uitspraken zoals ‘schaf notulen af!’, ‘de rondvraag is voor luie vergaderaars’ en ‘geen doel, geen agendapunt’ schudt hij vergaderend Nederland wakker.

Rob de Haas is auteur van de boeken:

Informatie aanvragen