Vergaderingen notulen met een Ipad, het is een fantastische optie met het vergaderproces efficiënter en beter te maken. Als je aan het woord ‘vergadering’ denkt, kun je gemakkelijk beelden oproepen van eindeloze whiteboards, plaknotities en misschien ook een paar droog uitwisbare markeringen. Maar tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om zaken te doen zonder een digitaal apparaat. Met zoveel bedrijven die investeren in virtuele communicatieplatforms, is het zelfs bijna verrassend dat notulen van vergaderingen zo lang zijn achtergebleven. Gelukkig is het maken van notulen met een iPad eenvoudiger dan ooit tevoren. In plaats van te worstelen met het maken van aantekeningen op een verouderd notitieblok of te vertrouwen op iemand anders om de procedure te documenteren, kun je jouw iPad gewoon gebruiken als uw one-stop-shop om precies te documenteren wat er tijdens de vergadering is gebeurd.

Maak notulen met uw iPad

Een van de beste manieren om notulen van vergaderingen te maken met je iPad, is door de vergadering zelf op te nemen. Als je een moderne digitale recorder hebt, kun je eenvoudig de audio van jouw vergadering opnemen en deze later transcriberen om een ​​geschreven verslag van het gesprek te maken. Deze methode is efficiënt omdat je de opname eenvoudig kunt pauzeren als je handmatig aantekeningen moet maken. 

Notulen maken ipad

Houd de namen en verantwoordelijkheden van deelnemers bij

Als je een vergadering over een specifiek project organiseert, moet je ook bijhouden welke aanwezigen welke verantwoordelijkheden hebben met betrekking tot het project. Als je bijvoorbeeld een vergadering organiseert over een nieuwe marketingcampagne, moet je bijhouden welke mensen verantwoordelijk zijn voor welke aspecten van het marketingplan. Dit helpt je bij te houden wie waarvoor verantwoordelijk is en voorkomt verwarring later wanneer de vergadering is afgelopen. Bovendien kun je er heel gemakkelijk naar teruggrijpen als je ooit nog eens moet doornemen wat er tijdens de vergadering is besproken.

Belangrijke beslissingen en acties documenteren

Als je een vergadering organiseert over een specifiek project, houd dan alle beslissingen bij die worden genomen, evenals eventuele vervolgacties die door de aanwezigen zijn overeengekomen. Als je bijvoorbeeld een vergadering organiseert over een nieuwe marketingcampagne en de aanwezigen besluiten dat ze een nieuwe blogpost willen toevoegen aan de marketingstrategie, is het belangrijk om die beslissing en actie te documenteren, zodat iedereen op dezelfde lijn beweegt. Er is minder verwarring en er zijn minder wegblokkades als alle betrokkenen precies weten wat er van hen wordt verwacht en zo nodig later terug kunnen kijken op de notulen van de vergadering.

Gebruik apps om betere vergaderminuten te maken

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je betere notulen kunt maken met uw iPad. Bijvoorbeeld Notulen Software, dé app om jouw notulen gemakkelijk om een Ipad te documenteren. De voordelen kun je gemakkelijk zelf ervaren door een proefaccount aan te maken.

Maak onderweg aantekeningen met spraakherkenningsapps

Als je een vergadering organiseert die een praktische benadering van besluitvorming vereist, kun je overwegen een spraakherkenningsapp te gebruiken om notulen van vergaderingen te maken. Als je bijvoorbeeld een vergadering organiseert met een brainstormsessie of een focusgroep, kun je een app voor spraakherkenning gebruiken om notulen van vergaderingen te maken. Dit is een efficiënte manier om vast te leggen wat er tijdens de vergadering wordt gezegd en om een ​​permanent verslag van de vergadering te maken, zodat er later geen miscommunicatie is. Ook deze functionaliteit is beschikbaar binnen Notulen Software. 

Vat uw vergadering samen

Ten slotte is het een goed idee om, naast het notuleren van vergaderingen met je iPad, de vergadering aan het einde samen te vatten. Een korte samenvatting van wat er tijdens de vergadering is besproken, helpt je alles te onthouden wat tijdens de vergadering is besproken en maakt het later nog gemakkelijker om notulen van de vergadering te maken. En als je de samenvatting na de vergadering met de aanwezigen deelt, hebben ze een beter idee van wat er tijdens de vergadering is besproken en kunnen ze de samenvatting raadplegen als ze ooit vergeten wat er tijdens de vergadering is besloten. Met al deze tips in gedachten, is het gemakkelijk om te zien hoe je notulen kunt maken met uw iPad. Of je nu de vergadering zelf wilt opnemen, direct aantekeningen wilt maken met een spraakherkenningsapp of een app wilt gebruiken om de vergadering te notuleren, je kunt dit eenvoudig doen met je iPad. Zeker wanneer je werkt met Notulen Software!

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

  • Tot wel 25% korter vergaderen

  • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

  • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

  • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
  • 30 dagen gratis
  • Geen creditcard nodig
  • Volledig AVG proof