De afgelopen jaren is staand vergaderen binnen steeds meer bedrijven de norm geworden. In dit blog nemen we door waarom steeds meer bedrijven niet meer zittend vergaderen, maar zijn overgestapt op staand vergaderen.

We zitten al de hele dag

Binnen veel beroepen is het gebruikelijk om vrijwel de gehele dag (achter een laptop) te zitten. Wanneer dit het geval is, is het natuurlijk hartstikke gezond om staand te vergaderen. Deze afwisseling is goed voor je lichaam en gezondheid. Zeker voor personen met rugklachten is het aan te raden om gedurende de werkdag vaker te staan. Een vergadering is hier het ideale moment voor!

We komen sneller to-the-point

Staan wordt als minder prettig ervaren dan zitten. Dit lijkt misschien een nadeel, maar dit zorgt er eveneens voor dat men sneller to-the-point komt. Door te staan wordt er een stuk minder getreuzeld en wordt er minder over koetjes en kalfjes gepraat. Op deze manier draagt staand vergaderen echt bij aan de efficiëntie van jouw meeting.

Deelnemers zijn actiever

Een ander positief effect van staand vergaderen is dat de deelnemers energieker en actiever zijn. Dit is een gevolg van de staande houding. Dit neemt niet alleen voordelen mee wat betreft efficiëntie, maar zeker ook met het oog op resultaat. 

Voldaan gevoel

Wanneer de vergadering staand wordt afgesloten, in plaats van onderuitgezakt zittend in een stoel, geeft dit een meer voldaan gevoel. Goed voor de teamspirit!

Hoe starten met staand vergaderen?

Wil jij binnen jouw organisatie starten met staand vergaderen? Doe dit dan zeker! Mogelijk zijn er enkele collega’s minder enthousiast over het idee, maar de tegenargumenten zijn uitstekend te weerleggen met de bovenstaande voordelen. 

Door David Schulpen

Vergaderbaas

Inhoudsopgave

Gratis E-book

Voorkom tijd en geldverspilling door omslachtige vergaderprocessen
  • Een optimaal vergaderproces

  • Betere voorbereiding, verslaglegging en afwikkeling

  • Input van 500+ verschillende organisaties

  • Handige tips om beter te vergaderen en notuleren

Download gratis
Huis en hypotheek logo
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
National Networking Company - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Golfclub Prise D'eau Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software