De afgelopen jaren is staand vergaderen binnen steeds meer bedrijven de norm geworden. In dit blog nemen we door waarom steeds meer bedrijven niet meer zittend vergaderen, maar zijn overgestapt op staand vergaderen.

We zitten al de hele dag

Binnen veel beroepen is het gebruikelijk om vrijwel de gehele dag (achter een laptop) te zitten. Wanneer dit het geval is, is het natuurlijk hartstikke gezond om staand te vergaderen. Deze afwisseling is goed voor je lichaam en gezondheid. Zeker voor personen met rugklachten is het aan te raden om gedurende de werkdag vaker te staan. Een vergadering is hier het ideale moment voor!

We komen sneller to-the-point

Staan wordt als minder prettig ervaren dan zitten. Dit lijkt misschien een nadeel, maar dit zorgt er eveneens voor dat men sneller to-the-point komt. Door te staan wordt er een stuk minder getreuzeld en wordt er minder over koetjes en kalfjes gepraat. Op deze manier draagt staand vergaderen echt bij aan de efficiëntie van jouw meeting.

Deelnemers zijn actiever

Een ander positief effect van staand vergaderen is dat de deelnemers energieker en actiever zijn. Dit is een gevolg van de staande houding. Dit neemt niet alleen voordelen mee wat betreft efficiëntie, maar zeker ook met het oog op resultaat. 

Voldaan gevoel

Wanneer de vergadering staand wordt afgesloten, in plaats van onderuitgezakt zittend in een stoel, geeft dit een meer voldaan gevoel. Goed voor de teamspirit!

Hoe starten met staand vergaderen?

Wil jij binnen jouw organisatie starten met staand vergaderen? Doe dit dan zeker! Mogelijk zijn er enkele collega’s minder enthousiast over het idee, maar de tegenargumenten zijn uitstekend te weerleggen met de bovenstaande voordelen. 

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

  • Tot wel 25% korter vergaderen

  • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

  • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

  • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
  • 30 dagen gratis
  • Geen creditcard nodig
  • Volledig AVG proof