Inspirerend vergaderen is de oplossing voor saaie vergaderingen. Vergaderingen zullen nou eenmaal niet het hoogtepunt van jouw dag zijn, maar er zijn genoeg manieren om vergaderingen leuker te maken. Ervaren jij en jouw collega’s vergaderingen ook als saai? Lees dan zeker verder. Wij vertellen je hoe jij inspirerend gaat vergaderen!

Inspirerend vergaderen

Voordat we beginnen met het geven van handige tips geven we antwoord op de vraag: Wat is inspirerend vergaderen? Inspirerend vergaderen is vergaderen vol creativiteit en enthousiasme. Geen onderuitgezakte langdradige discussies, maar deelnemers in een actieve houding die allen écht bijdragen aan de onderwerpen op de agenda. 

Inspirerende vergaderlocatie

Zijn jullie vergaderingen saai? Kies eens voor een andere locatie! De vergaderruimte van menig kantoor is niet erg inspirerend en bovendien zijn jullie al de hele dag op kantoor. Het kan heel goed zijn om eens in de openlucht te vergaderen. Misschien kan de vergadering ook wandelend of in een nabijgelegen park. Meer vergaderingen op de planning staan? Kies dan een van de bijzondere en inspirerende vergaderlocaties van Anders Vergaderen!

Minder vergaderfrustraties

Vergaderingen kunnen ook saai zijn omdat je ze als frustrerend ervaart. Om die reden probeer je zo ‘afwezig’ mogelijk te zijn, want dan raak je wat minder gefrustreerd. Een chaotische voorbereiding, omslachtig notuleerwerk, rommelige verslagen én niet opgevolgde acties worden als grootste vergaderfrustraties ervaren. Als je deze oplost, kan vergaderen weer inspirerend worden. Klik hier om meer te lezen over het oplossen van de vier grootste vergaderfrustraties. 

Efficiënter vergaderen

Door efficiënt te vergaderen worden vergaderingen al snel een stuk inspirerender. Een efficiënte vergadering geeft immers een fijn en voldaan gevoel. Daardoor zullen alle deelnemers de volgende vergadering zonder tegenzin bijwonen. Inspirerend vergaderen is natuurlijk niet mogelijk wanneer de deelnemers helemaal geen zin hebben in de vergadering. Klik hier om te lezen hoe jij in 3 stappen een efficiënte vergadering realiseert. 

Minder vergaderen

Vergaderen saai? Probeer dan eens minder te vergaderen. Nu denk je misschien: “makkelijker gezegd dan gedaan”, maar zo moeilijk is het niet om minder te vergaderen. Hedwig Wassing, directeur van Prise D’eau vertelt je graag meer over hoe zij minder vergaderingen hebben gerealiseerd.

Inspirerend vergaderen met Notulen Software

Direct aan de slag met inspirerend vergaderen? Maak dan jouw gratis Notulen Software account aan. Met Notulen Software zorg jij voor een efficiëntere voorbereiding, betere notulen, mooie verslagen en acties die wel opgevolgd worden. Deze turnaround in jullie vergaderproces zal ontzettend inspirerend werken! Klik hier om een account te maken. Als extraatje kun je ons gratis ebook over efficiënt vergaderen hier downloaden. 

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

  • Tot wel 25% korter vergaderen

  • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

  • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

  • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
  • 30 dagen gratis
  • Geen creditcard nodig
  • Volledig AVG proof