Als gevolg van de coronacrisis zijn videobel tools niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Steeds meer personeel werkt (gedwongen) thuis en kan daardoor vergaderingen niet meer fysiek bijwonen. Zoom en Google Meet hebben aan populariteit gewonnen, maar specifiek voor vergaderingen is Teams erg populair geworden. Vaak krijgen wij de vraag hoe Notulen Software en Teams het beste samen ingezet kunnen worden. In dit blog werken wij de verschillen uit en laten wij zien hoe beide tools complementair zijn aan elkaar.

Wat kan ik met Teams?

Wanneer een of meerdere genodigden niet bij de vergadering aanwezig kunnen zijn, dan is Teams een uitstekende tool om te gebruiken. Teams faciliteert het videogesprek en geeft de mogelijkheid om te chatten. Ook kun je in Teams:

 • Samenwerken aan documenten
 • Delen van documenten
 • Taken en activiteiten toevoegen

Wat kan ik met Notulen Software?

Notulen Software is dé tool om de informatievoorziening van jouw vergaderproces te stroomlijnen: van voorbereiding tot verslaglegging én van afwikkeling tot opvolging.

 1. Tijdens de voorbereiding genereer jij op basis van templates een agenda. Vergaderingen van hetzelfde type worden automatisch aan elkaar gekoppeld. Alle deelnemers kunnen zo alvast hun input leveren op de agenda. Ook additionele documenten kunnen geüpload worden. Via de tool ontvangen alle genodigden automatisch een uitnodiging met de agenda en eventuele aanvullende documenten. 
 2. De verslaglegging van de vergadering wordt een stuk makkelijker met Notulen Software. De tool zorgt voor een overzichtelijke scheiding tussen de context (notulen) en de belangrijkste informatie (acties en besluiten). Het gecentraliseerd vastleggen van deze acties en besluiten is meteen een van de belangrijke functionaliteiten van Notulen Software. Wil jij het notuleren nog makkelijker maken? Dan kun jij met de speech-to-text functionaliteit gesproken tekst direct omzetten in notulen. 
 3. Na afloop van de vergadering genereer jij met één druk op de knop een overzichtelijk verslag met notulen, acties en besluiten in jouw eigen huisstijl. Ook heeft iedereen een gepersonaliseerd dashboard met actiepunten, hiervan worden ook reminders verstuurd per mail. 

Kortom, met Notulen Software bied jij jouw team en externe stakeholders een persoonlijk dashboard. Je bouwt aan een gestructureerde omgeving met gedegen documenten. Zo stroomlijn jij het vergaderproces binnen jouw organisatie, maar professionaliseer jij ook jouw dienstverlening naar externen. 

Hoe integreer ik beide tools?

Zoals je uit de bovenstaande tekst kunt opmaken, zijn beide tools complementair aan elkaar. Voor online meetings is Teams een uitstekende oplossing. Om te zorgen voor een gestroomlijnd en efficiënt proces van online meetings zet jij Notulen Software in. 

Ontvang 7 tips om minder, korter en beter te vergaderen

In ons nieuwe Ebook geven we jou de handvaten om jouw meeting proces productief te maken.

 • Tot wel 25% korter vergaderen

 • Structureer jouw vergaderproces en voorkom inefficiënties

 • Analyse en observaties van 1200+ organisaties

 • Praktische tips en tricks voor jouw vergaderingen

Download gratis
Ebook Notulen Software Ebook Notulen Software
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software

Effectieve vergaderingen

Heeft jouw team ook vaak langdradige vergaderingen waarin geen echte besluiten worden genomen? Zorg voor effectieve en bruikbare vergaderingen met een goede voorbereiding, overzichtelijke notulen en concrete actiepunten en beslissingen. Stimuleer jouw team om effectief te vergaderen met Notulen Software.

Meer tijd voor werkzaamheden

Met Notulen Software worden vergaderingen moeiteloos 33% korter. Dat betekent een besparing tot 3 uur per medewerker per week. Daarnaast heb je door effectief te vergaderen minder vergaderingen nodig. Zo krijg je kostbare tijd terug om je te concentreren op wat echt belangrijk is: jouw werkzaamheden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een gestroomlijnd vergaderproces.

Gratis aanmelden
 • 30 dagen gratis
 • Geen creditcard nodig
 • Volledig AVG proof