De vergadertrends van 2022, het is tijd om er weer even bij stil te staan! Het nieuwe jaar is in aantocht. Begin 2021 had vrijwel iedereen goede hoop om in 2022 door het leven te gaan zonder Corona, maar momenteel weten we dat we daar helaas vraagtekens bij moeten plaatsen. In 2021 is Corona opnieuw van invloed geweest op hoe we vergaderen en heeft enkele vergadertrends in een stroomversnelling gebracht.

Vergadertrend 1: Asynchroon vergaderen

De vergadertrend asynchroon vergaderen is versneld door het feit dat er nog steeds weinig fysiek vergaderd kan worden. Bij een asynchrone vergadering leveren alle deelnemers ruim voorafgaand aan de vergadering hun input op de vergadering. Wanneer iedereen elkaars input voor de vergadering goed doorneemt, kan er blijken dat een of meerdere agendapunten niet meer besproken hoeven worden tijdens de vergadering. Op deze manier zorgt asynchroon vergaderen voor een efficiënter vergaderproces.

Vergadertrend 2: Minder vergaderen

De publieke opinie omtrent vergaderen wordt steeds negatiever. Dit is een gevolg van vele onnodige en inefficiënte vergaderingen die worden georganiseerd. Bedrijven en organisaties gaan steeds kritischer naar vergaderingen kijken: is deze vergadering daadwerkelijk nodig en wiens aanwezigheid is noodzakelijk?

Een ontwikkeling die wij zeker toejuichen! We zijn benieuwd of deze trend zich doorzet of dat de psychologische valkuilen te groot zijn.

Vergadertrend 3: Maatschappelijk verantwoord vergaderen

Veel bedrijven, met name de grotere, zetten steeds meer in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in het vergaderproces kunnen meer milieubewuste keuzes gemaakt worden. Een voorbeeld hiervan is papierloos vergaderen. Gelukkig zien wij al dat steeds meer bedrijven gebruik maken van vergadersoftware, waardoor het aantal bedrijven waarin nog met papier vergaderd wordt drastisch is afgenomen.

Door David Schulpen

Inhoudsopgave

Gratis E-book

Voorkom tijd en geldverspilling door omslachtige vergaderprocessen
  • Een optimaal vergaderproces

  • Betere voorbereiding, verslaglegging en afwikkeling

  • Input van 500+ verschillende organisaties

  • Handige tips om beter te vergaderen en notuleren

Download gratis
ETZ Tilburg - Notulen Software
Haaglanden Medisch Centrum - Notulen Software
Hoornbeeck College - Notulen Software
Huis en hypotheek logo
Binnenstad management Tilburg - Notulen Software
Partij van de Arbeid - Notulen Software
Vue Cinemas - Notulen Software
JCI Hart van Brabant - Notulen Software
National Networking Company - Notulen Software
Fyzio Totaal - Notulen Software
Van Ham tenten tenten en podia - Notulen Software
Impres Online Impact - Notulen Software
Prise D'eau Golf Tilburg - Notulen Software
Relined Fiber Network - Notulen Software
PvdA Heerenveen - Notulen Software